Direct naar inhoud

Podcast Voorzorg over duurzaamheid in de zorg

De klimaatdeadline van 2030 nadert, dus er is haast geboden. Welke rol heeft de zorgbestuurder daarin? Waar en hoe kan de bestuurder impact maken en hoe zit het met de financiering? Daarover vertellen Jeroen van Roosmalen, voorzitter van De Groene SEH, en Mark Hendriks, teammanager services bij Libra Revalidatie & Audiologie.

Met een voetprint van 7 tot 8 procent moet ook de zorgsector fors bijdragen aan de klimaatdoelen. Om bewustzijn te creëren, kennis te delen en duurzame initiatieven als een olievlek door het land te verspreiden, is vorig jaar De Groene SEH in het leven geroepen.

Libra Revalidatie & Audiologie maakt sinds 2017 werk van duurzaamheid; het is de eerste revalidatie-aanbieder in Nederland met een gouden certificering op de milieuthermometer zorg. De doelen voor 2030 zijn in the pocket.

Waar begin je, hoe krijg je medewerkers mee en welke rol is weggelegd voor VWS en de verzekeraar? Daarover praten Jeroen van Roosmalen, voorzitter van De Groene SEH, en Mark Hendriks, teammanager services bij Libra, in de podcast Voorzorg.