Direct naar inhoud

PGO: Medische gegevens van verschillende zorgaanbieders bij elkaar

Regelmatig leest of hoort u verhalen over een persoonlijke gezondheidsomgeving, ook wel ‘PGO’ genoemd. Maar wat is dat eigenlijk? En wat kunt u ermee bij Libra Revalidatie & Audiologie? PGO is vanaf nu ook bij Libra te gebruiken

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO kunt u medische gegevens van verschillende zorgaanbieders bij elkaar bewaren. Zoals het advies van uw huisarts, de uitslag van het ziekenhuis of een extern laboratorium.

In uw PGO heeft u uw gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht en helpt u om meer inzicht in uw eigen gezondheid te krijgen. U kiest zelf welke PGO u gebruikt. Dat doet u gemakkelijk op: www.pgo.nl. Ook vindt u hier meer informatie over een PGO.

Veilig verbinden via MedMij

Een veilige verbinding tussen jouw PGO en je huisarts, ziekenhuis of therapeut is belangrijk. MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Via MedMij kun je op een veilige manier een kopie van je medische gegevens in je PGO ophalen. Als je het MedMij-logo ziet, dan weet je dat deze PGO of zorgaanbieder zich houdt aan de MedMij-regels.

Meer informatie?
Mocht u meer informatie willen over het gebruik van PGO dan kunt u naar www.pgo.nl. Hier vindt u alle informatie over de verschillende PGO’s en hoe u deze kunt gebruiken.