Direct naar inhoud

Peter met hart en ziel aan het werk

Zijn vader stelde voor om naar een open dag van de hbo-v (hogere beroepsopleiding verpleegkundige) te gaan. Zelf twijfelde de 51-jarige Peter tussen onderwijs en kunst. Heeft hij de juiste keuze gemaakt?

Onlangs is het interview met Peter Lambregts, verpleegkundige, in Groot Eindhoven verschenen. Peter vertelt over zijn werk bij Libra Revalidatie & Audiologie, waar hij sinds 1997 met hart en ziel werkt. Bij klinische revalidatie heeft hij het evenwicht gevonden tussen persoonlijke begeleiding en verpleegkundige technische handelingen. Precies de combinatie die hij zocht toen hij bij Libra ging werken.

"Als verantwoordelijk verpleegkundige heb ik, samen met de revalidant, invloed op de regie van zijn behandeling. Vandaag bijvoorbeeld zag ik dat mijn revalidant toe was aan het verwijderen van zijn voedingssonde. Na overleg met de revalidatiearts heb ik hem ervan verlost. Hij blij, ik blij en weer een stapje naar zelfstandigheid. Want dat is waar we mee bezig zijn. Mensen weer zoveel mogelijk in hun eigen kracht zetten. Wij noemen dat 'verplegen met de handen op de rug'. De hulpvraag van de revalidant is altijd het uitgangspunt.", aldus Peter.

Lees hier het volledige interview in Groot Eindhoven.