Direct naar inhoud

Ondersteunen in de kliniek

Mirella Haverhals, ergotherapeut bij Libra R&A, heeft net als verschillende andere collega's een aantal weken meegeholpen in de kliniek om de verpleegkundigen te ondersteunen. Een pittige, maar mooie ervaring zegt Mirella. "Ik heb veel mogen leren en nieuwe inzichten gekregen, die ik weer mee kan nemen in mijn werk als ergotherapeut."

Een aantal weken geleden kwam in ons team de vraag of een aantal therapeuten wilden ondersteunen in de kliniek. In ons team werd de zorg afgeschaald en daardoor ontstond er ruimte voor andere werkzaamheden.

Samen met mijn collega Annelies heb ik me aangemeld om dit 4 weken te doen. Voor die 4 weken werden we ingeroosterd en hebben we de diensten van de verpleegkundigen mee gedraaid. Ik ben uiteindelijk op de VIN ingepland.

Een beetje nerveus

Een beetje nerveus begon ik aan mijn eerste dag. Onbekende werkzaamheden, een onbekend team en een onbekende doelgroep. Geen idee wat me precies te wachten zou staan en of ik het zou kunnen en ook echt iets toe zou kunnen voegen. Gelukkig werd ik goed opgevangen en was het team ook echt blij met de ondersteuning die we met ons allen konden bieden. Het VIN-team is warm, gezellig en heel betrokken bij hun cliënten. Geduldig wezen ze de weg, beantwoorden ze vragen en coachten ze mij, zodat er een optimale zorg aan de cliënten gewaarborgd werd. Ik heb enorm veel nieuwe dingen geleerd!

Veel indruk

Daarnaast hebben de cliënten en hun verhalen heel veel indruk op mij gemaakt. Ik vond het een hele pittige doelgroep. Confronterend om te zien hoe je leven van het ene op het andere moment kan veranderen. Hoe hard het werken is, voor de cliënten zelf, maar bovenal ook voor hun familie/naasten om hun geliefden te ondersteunen om uit de staat van laag bewustzijn te komen. Tevens ook mooi om te zien hoe deskundig en betrokken het hele behandelteam is rondom de zorg voor de cliënten. Het was heel bijzonder om nu zelf op de afdeling aanwezig te zijn in een andere rol als die van therapeut. En meteen in een andere dynamiek terecht te komen.

Ik vond het een pittige, maar mooie ervaring. Ik heb veel mogen leren en nieuwe inzichten gekregen, die ik weer mee kan nemen in mijn werk als ergotherapeut.