Direct naar inhoud

Nu óók Hoorinfotheek in Breda én Tilburg

Welke hulpmiddelen zijn er eigenlijk voor slechthorenden en doven? Bij de Hoorinfotheek vindt u ze allemaal op een rijtje. De Hoorinfotheek is nu óók bij u in de buurt.

De Hoorinfotheek bestond al lange tijd alleen op Libra Audiologie locatie Eindhoven. Nu kunt u ook terecht op onze locaties voor Audiologie in Tilburg en Breda. Voorwaarde is wel dat u bekend bent als cliënt bij Libra Audiologie.

Wat vindt u in de Hoorinfotheek (HIT)?

Als u uw hoortoestellen niet draagt (bijvoorbeeld ’s nachts) dan is het prettig om een alternatief te hebben, zodat u weet wanneer de bel, de wekker, de babyfoon of de telefoon gaat. Een hulpmiddel zoals een flitslamp of een pager (triller) kan u dan waarschuwen. Zo is er ook een alternatieve brand- en rook melder om uw veiligheid de waarborgen én zijn er mogelijkheden om extra hulpmiddelen in te zetten bij het kijken en luisteren naar TV. Zo verloopt een avondje TV-kijken plezierig voor iedereen.

Is telefoneren moeilijk? Ook daarmee kunnen we u helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals telefoons met een regelbaar volume en toonhoogte. Voor mobiele telefoons zijn er weer andere oplossingen mogelijk bijvoorbeeld via Bluetooth.

Dit zijn allemaal voorbeelden van hulpmiddelen die u in de HIT kunt vinden.

Vergoeding

Als het gehoorverlies aan de hoortoestelnorm voldoet, wordt deze apparatuur in de regel door de zorgverzekering verstrekt.

Kijk voor meer informatie op www.hoorinfotheek.nl