Direct naar inhoud

Willemijn van Rooij nieuwe revalidatiearts

Sinds maart dit jaar werkt revalidatiearts Willemijn van Rooij bij Libra Revalidatie & Audiologie op locatie Weert. Libra R&A was voor haar al bekend terrein. “Sinds 2014 werk ik bij Libra op de locaties Blixembosch en Leijpark, waarvan een deel in opleiding tot revalidatiearts.”

“Vanaf het begin van mijn studie geneeskunde ben ik geboeid door het mechanisme van het bewegingsapparaat en het daadwerkelijk kunnen helpen van patiënten. Nadat ik mijn artsendiploma heb behaald, ben ik dan ook eerst aan de slag gegaan bij afdeling orthopedie in het MMC. Een prachtig vak waarin mensen letterlijk ‘beter’ worden gemaakt. Hier miste ik echter de verdieping in de sociale en psychische aspecten van iemand om te zorgen dat deze weer zo optimaal mogelijk in de maatschappij kan functioneren. Deze aspecten komen juist wel binnen de revalidatiegeneeskunde aan bod. Dat was de reden om de opleiding tot revalidatiearts te gaan volgen.”

Extra verdieping

Die opleiding tot revalidatiearts volgde Willemijn bij Libra, waarbij ze één jaar in Rotterdam (Rijndam) werkte. Willemijn: “Ook heb ik extra verdieping gezocht in amputaties en prothesiologie. Daarbij heb ik een kijkje in de keuken kunnen nemen in andere revalidatiecentra en in ziekenhuizen in Groningen, Utrecht en Rotterdam.”

Voldoening

Op de vraag wat Willemijn leuk vindt aan haar werk zegt ze: “Ik haal veel voldoening uit het contact met de revalidanten. Wat ik ook leuk vind is om met het team samen te werken aan het herstel en verbetering van functionaliteit na ziekte of letsel. Juist ook de kleine stapjes vooruit blijken van grote betekenis te zijn voor het algemeen dagelijks leven van de revalidanten. Ik kijk er naar uit om met het enthousiaste en ambitieuze team van Weert aan de slag te gaan. Een nieuwe plek voor mij met nieuwe uitdagingen, met als aandachtsgebied chronische pijn, amputaties en multitrauma.

Willemijn van Rooij, revalidatiearts locatie Weert