Direct naar inhoud

Meldpunt voor neuromusculaire hoog-risicogroep geopend

De afgelopen week zijn de mensen met spierziekten en ademhalingsproblemen door een umc uitgenodigd voor een vaccinatie. Hoort u ook bij die groep maar heeft u niks gehoord? Meld u dan bij het meldpunt.

Vandaag (1 april 2021) zou iedereen met een neuromusculaire aandoening die in aanmerking komt voor vervroegde vaccinatie, uitgenodigd moeten zijn door een van de umc’s. Dit betreft mensen met spierziekten en ademhalingsproblemen. Het kan zijn dat u ook tot deze medische hoog-risicogroep behoort, maar dat u nog niet bent uitgenodigd. Hiervoor heeft Spierziekten Centrum Nederland een meldpunt opgezet.

Dit meldpunt staat online van 1 tot en met 8 april. Wacht dus niet te lang met het invullen van uw gegevens. Aan de hand van de door u ingevulde gegevens wordt na 8 april nagegaan of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vaccinatie. Dit traject wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het SCN en RIVM. Komt u in aanmerking, dan wordt uw huisarts geïnformeerd. Uw huisarts neemt vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Uw huisarts nodigt u uit voor het dan voorradige vaccin, op dit moment is dat AstraZeneca.  

Lees meer informatie op de websites van Spierziekten Nederland en Spierziekte Centrum Nederland.