Direct naar inhoud

Marie-Louise Vossen in podcast Vlam bondgenoten

"Ik zie mezelf niet als bestuurder maar als dirigent van een orkest waarin mensen geïnspireerd worden om mee te doen". Luister hoe Marie-Louise Vossen invulling geeft aan haar rol als zorgbestuur.

Als mens wil je bezig met het onderhouden of verbeteren van je gezondheid. Zelf of samen met anderen. Maar hoe doe je dat? En waar begin je dan? Vlam Bondgenoten, Karin van den Berkmortel en Wanda Kruijt, werken al jaren aan innovatie in de gezondheidszorg met patiënten en zorgprofessionals.

In deze serie "Helden en bondgenoten" gaan Karin en Wanda in gesprek met onze helden. Mensen die ze hebben leren kennen in hun werk. En die ook op zoek zijn naar wat nodig is om gezondheid te bevorderen. Ze bespreken wat hen drijft, wat ze geleerd hebben en hoe ze bijdragen aan het verbeteren van gezondheid of leveren van waardevolle zorg.

Aflevering Marie-Louise Vossen

Als bestuurder in de zorg heb je met veel complexiteit te maken. Centraal staat de bijdrage die je kunt bieden aan de kwaliteit van leven van de mensen die bij jouw instelling in zorg zijn, oog hebben voor de medische kant maar vooral ook voor de impact van ziekte op het leven van iemand en diens naasten. Én de taak om dat te doen op een effectieve en doelgerichte manier.

Luister mee met zorgbestuurder Marie-Louise Vossen hoe zij balans brengt en ruimte biedt aan alle spelers, eigen regie en verantwoordelijkheid stimuleert voor zowel cliënten als medewerkers én met volharding zorginnovaties borgt zoals digitalisering en de inzet van ervaringsdeskundigheid. Marie-Louise Vossen is bestuurder bij Libra Revalidatie & Audiologie.