Direct naar inhoud

Lunch at golden Rock

De Librasserie op locatie Blixembosch is weer een kunstwerk rijker! Namelijk de zeefdruk ‘Lunch at golden Rock’. Maar wat betekent dit schilderij? Wij vroegen het aan de kunstenares; Diana van Oort.

“Onderweg naar de ‘Golden Rock’ in Kyaikto kwam ik een verkoopster tegen die te zien is op de zeefdruk. De gouden rots die op de top van een berg balanceert in Kyaikto is één van de meest spirituele plekken in Myanmar. Een belangrijke bedevaartsoord voor de Boeddhistische bewoners van het land. Toen ik de verkoopster tegenkwam heb ik hier een foto van gemaakt en later bewerkt in Photoshop in 7 verschillende lagen. Vervolgens heb ik hiervan een zeefdruk van gemaakt.” Nu hangt de zeefdruk in onze Librasserie. Het kunstwerk neemt ons mee naar deze bijzondere plek.

De kunststijl

De zeefdrukken van Diana zijn gebaseerd op haar eigen portretfoto’s. Het is een spel van grote lijnen vinden en details bewaren. Door slechts zes of zeven kleuren te gebruiken wordt Diana gedwongen om keuzes te maken. Keuzes die haar zeefdrukken sterker en eenduidiger maken dan de foto’s. Het karakter van de geportretteerden komen zo optimaal tot uiting. Zeefdrukken zijn voor Diana de ideale combinatie van fotografie en schilderkunst.

De kunstcommissie aan het woord

Peter Lambregts; verpleegkundige bij Libra en lid van de kunstcommissie:

‘’Anderhalf jaar geleden heeft kunstenares Diana van Oort bij Libra een expositie gehad.
Hier was veel bekijks voor geweest. Dit kunstwerk vonden we erg goed passen bij onze Librasserie en hebben we aangekocht. ‘’

Neem gerust een bezoek op haar website voor nog meer inspirerende kunst!
www.dianavanoort.net

Kunstwerk