Direct naar inhoud

Libra ondertekent overeenkomst voor nieuw EPD

Woensdag 27 september tekende Libra de overeenkomst met NEXUS, onze nieuwe leverancier voor het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Dit is de eerste mijlpaal in het proces naar een nieuw EPD. Door te kiezen voor NEXUS als nieuwe EPD-leverancier zet Libra een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en digitalisering van de zorg.

Waardevolle ondersteuning

Wideke Nijdam, voorzitter raad van bestuur van Libra: “Samen met de cliënt en zijn omgeving werken we aan kwaliteit van leven, waarbij het EPD van NEXUS ons waardevolle ondersteuning biedt. Een goed ondersteunend en flexibel EPD is van groot belang voor onze zorgprofessionals én voor cliënten. Hiermee kunnen we onze bedrijfsvoering en daarmee de zorg samen met de client verder verbeteren.”

Meer regie en betrokkenheid voor cliënten

NEXUS biedt een open systeem. Jan de Groot, Directeur Services, licht toe, “NEXUS biedt de mogelijkheid om gemakkelijk te integreren met andere pakketten. Dit zorgt voor naadloze uitwisseling van informatie tussen verschillende systemen zoals bijvoorbeeld Minddistrict. Ook kunnen we het EPD van NEXUS gaan gebruiken voor de audiologische zorg”. Joop Jaspers, voorzitter cliëntenraad: “De cliëntenraad is blij met de keuze voor het nieuwe EPD. Voor de cliënt biedt NEXUS een uitgebreid cliëntenportaal. Hierdoor kunnen cliënten meer regie en betrokkenheid hebben over hun revalidatietraject.”

Over NEXUS

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor de zorg. NEXUS is internationaal actief en heeft vestigingen in 25 landen. Met meer dan 2000 medewerkers is NEXUS een van de grootste ZIS/EPD-suiteleveranciers in Europa. De NEXUS software kenmerkt zich door de open structuur. NEXUS is in Europa marktleider binnen de revalidatiemarkt. Ook Heliomare, De Hoogstraat en De Sint Maartenskliniek gaan met het EPD van NEXUS werken.

Samen werken aan innovatieve oplossingen

Wideke: “Met NEXUS kiezen we voor partnerschap en bondgenootschap in de samenwerking voor de langere termijn. Samen werken we aan passende en innovatieve oplossingen voor onze zorg. We willen dat ook samen doen met de andere revalidatie instellingen die voor NEXUS hebben gekozen”.