Direct naar inhoud

Libra gaat werken met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Wellicht heeft u het al gehoord, de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is in aantocht. Een PGO maakt het mogelijk dat klanten hun gegevens ophalen uit hun elektronisch patiëntendossier bij Libra. Libra maakt het technisch mogelijk dat klanten dit in de zomer kunnen gaan doen.

Maar wat is een PGO eigenlijk? Maak in dit filmpje kennis met Lucas. Lucas legt uit wat een PGO is. Dat gezondheidsgegevens nu worden bewaard op veel verschillende plekken. Bijvoorbeeld bij de huisarts, ziekenhuis of in een app op uw eigen telefoon. Lucas vindt het fijner als alle informatie bij elkaar staat. En dat kan met een PGO. Een PGO geeft hem overzicht in zijn gezondheid. 


U kunt veel informatie over de PGO vinden op: https://www.digitalezorggids.nl/ (een website van de Nederlandse Patiëntenfederatie)

Wat is het verschil tussen een PGO en patiënten portaal?

Patiënten portalen zijn websites van zorgverleners. Vaak heeft u te maken met meerdere portalen, zoals van uw ziekenhuis, huisarts en fysiotherapeut.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een omgeving van uzelf. Hierin kunt u de gegevens van al deze zorgverleners eenvoudig verzamelen. In de toekomst kunt u ook zelf de gegevens in uw PGO delen met anderen. Of en met wie u gegevens deelt, bepaalt u zelf.

Zo krijgt u steeds meer grip op uw eigen gezondheidsgegevens. In bijgaande video praten ze over de ideale PGO waarmee u gegevens al kan delen. Hier wordt de komende jaren hard aan gewerkt.