Direct naar inhoud

Libra Fit & Fun dag 2023 komt eraan!

Op woensdag 22 maart 2023 vindt de jaarlijkse Libra Fit & Fun dag weer plaats. Deze sportdag is speciaal in het leven geroepen om kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes te laten zien hoe leuk sporten is. De selectiespelers van voetbalclub Willem II sporten deze dag samen met zo’n 70 enthousiaste kinderen en jongeren, waarbij het plezier centraal staat.

Sportieve clinics

Libra Revalidatie & Audiologie en Willem II Betrokken, de maatschappelijke tak van voetbalclub Willem II, organiseren samen deze bijzondere dag. De kinderen en jongeren staan voor een bomvolle middag vol met leuke activiteiten. Door deelname aan verschillende sportclinics, zoals handboogschieten, taekwondo en voetbal, ervaren de kinderen verschillende soorten sport. De aanwezige spelers van Willem II doen ook daadwerkelijk mee met de sportieve clinics.

Plezier centraal

Maike Schapendonk, bewegingsagoog bij Libra: “Bewegen is ontzettend belangrijk en vaak de rode draad in een revalidatieprogramma. Het draagt bij aan een goede gezondheid en sociale vaardigheden. Voor kinderen met een beperking is het soms moeilijk om aansluiting te vinden bij een sportvereniging. De Fit & Fun dag is vooral bedoeld om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen, waar plezier centraal staat. Maar daarnaast maken ze door deelname aan de sportclinics kennis met verenigingen uit de buurt. Voor veel kinderen en jongeren is deze dag
een eyeopener én een opstap naar een sportvereniging in de buurt.”

Meedoen

Aanmelden voor de Fit & Fun dag is niet meer mogelijk. Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt dus helaas is aanmelden niet meer mogelijk.

De Fit & Fun dag is op woensdag 22 maart van 12.30 tot 16.30 uur op Libra locatie Leijpark, Professor Stoltehof 3 in Tilburg.