Direct naar inhoud

Libra Bikers naar de top

De Handbikebattle in Oostenrijk is ieder jaar weer een gevecht om van een reus (de berg) een dwerg te maken. Dit jaar gaan Jan, Sylvana, Anja, Stijn en Johnny de strijd aan met elkaar (en 14 andere ploegen vanuit andere revalidatiecentra) en met de Kaunertalergletscher in Oostenrijk. Een strijd die vooral gaat om het verleggen van de fysieke en mentale grenzen die de deelnemers door hun beperking hebben.

Onder het motto ‘je kan veel meer dan je denkt’ starten de trainingen. Door de trainingen leren de deelnemers zichzelf beter kennen, maar ook de anderen. En allemaal met hetzelfde doel: de finish halen. Winnen is ondergeschikt, maar is natuurlijk wel mooi meegenomen, zeker na de successen van de afgelopen jaren.

Bewegen en sporten is een belangrijk onderdeel in het revalidatieproces. Met de trainingen hoopt Libra de deelnemers naar een gezondere en actievere leefstijl te begeleiden. Dat dat lukt is inmiddels wel duidelijk. Meer dan de helft van de handbikers blijft actief biken, anderen kiezen na de battle een andere sport. Verschillende oud-deelnemers blijven na de battle sowieso actief in het Libra Sportcentrum.

Het streven van de begeleiders van Libra is dat iedere deelnemer zijn eigen topprestatie, dus op eigen niveau, kan neerzetten. De maanden van trainen leiden uiteindelijk tot een week met elkaar ‘knallen’ in Oostenrijk. Een fantastische en leerzame ervaring voor deelnemers en begeleiders.

Help mee om de reis, de inschrijving, de trainingen en de begeleiding mogelijk te maken!

DONEER

Luister hier naar de podcast Bergen verzetten.