Direct naar inhoud

Koninklijke onderscheiding voor Vincent Buitendijk

Vincent Buitendijk heeft vandaag in kleine kring een Koninklijke onderscheiding ontvangen bij zijn afscheid als bestuurder van Libra R&A. Lees het persbericht in het nieuwsbericht.

Persbericht

Burgemeester Luc Winants heeft op donderdag 12 maart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Vincent Buitendijk (61) uit Heide (gemeente Venray) tijdens zijn afscheid als bestuurder van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven.

Vanaf 2000 is de heer Buitendijk vanuit zijn functie als Raad van Bestuur van Libra Revalidatie & Audiologie een buitengewoon betrokken en gewaardeerd lid binnen Revalidatie Nederland geweest. Met zijn uitzonderlijke betrokkenheid en niet aflatende inzet heeft de heer Buitendijk persoonlijk bijgedragen aan het landelijk op de kaart zetten van Libra Revalidatie & Audiologie. Deze organisatie is vooral bekend voor haar unieke VIN-programma voor comapatiënten en een tinnitusprogramma.

Landelijk niveau

Door zijn inzet in diverse geledingen van branchevereniging Revalidatie Nederland en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft hij bijgedragen aan de verbetering van de gezondheidszorg in Nederland. Hij is op landelijk niveau betrokken geweest bij informatiebeleid en gegevensuitwisseling vanuit het oogpunt van veilige zorg.

Oog voor de mens

De heer Buitendijk is een voorbeeld voor velen binnen de revalidatiesector. Door zijn inzet op landelijk bestuurlijk niveau in combinatie met zijn leiderschap binnen de Libra Revalidatie & Audiologie, heeft hij het publieke belang op buitengewone wijze gediend. Hoe druk hij het ook had, hij had altijd oog voor de mens, was laagdrempelig benaderbaar, geïnteresseerd en betrokken bij de mensen met wij hij samenwerkte.  

Ridder

Vanwege de bijzondere, intensieve en betrokken inzet van decorandus op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau, heeft de koning besloten om Vincent Buitendijk te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Luc Winants reikte met veel waardering voor decorandus deze onderscheiding uit.