Direct naar inhoud

Klankfilmpjes voor behandelgroepen dove en slechthorende kinderen

Op een laagdrempelige wijze krijgen de kinderen in de thuissituatie en op onze behandelgroepen voor dove en slechthorende kinderen klankfilmpjes te zien. Vanaf heden maken we bij Libra gebruik van onze eigen klankfilmpjes.

Begin 2022 hebben we vanuit de vroegbehandeling (ZG Zorg van Libra Audiologie) de cursus FonoBomb gevolgd. Een zeer waardevol behandelprogramma waarbij wij kinderen van 1,5 tot 4 jaar met een auditieve beperking nog beter kunnen stimuleren door middel van klankfilmpjes.

Klankfilmpjes

Met de klankfilmpjes wordt er meer interesse gewekt voor één specifieke klank en zo mogelijk een verbetering in het vormen van deze spraakklank. Wij zien dan ook de meerwaarde bij de kinderen en hebben daarom onze eigen klankfilmpjes opgenomen voor de kinderen op de vroegbehandeling. Marion Stark is het gezicht van de behandelgroep de Koala’s in Eindhoven en Renske Verheijden van de Kikkers in Tilburg. Met het opnemen van de eigen klankfilmpjes zien de kinderen een vertrouwd gezicht terug in het filmpje.

Renger van Esveld bedankt voor het opnemen van de filmpjes. Het was een toffe dag en leuk om intensief samen te werken. Ook willen we nogmaals Anniek Sol en Margreet Wessels van Pento bedanken voor de cursus die ons heeft geholpen om de filmpjes te gaan maken.