Direct naar inhoud

Job-E-Tunities - Arbeidscapaciteiten na niet-aangeboren hersenletsel

Utrecht University, Amarant, Onderwijscentrum Leijpark en Libra R&A zijn op zoek naar mensen tussen de 16 - 35 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en die een vraagstuk hebben rondom werk.

Met niet-aangeboren hersenletsel kan het moeilijk zijn om deel te nemen aan de maatschappij. In dit onderzoek kijken we of een Virtual Reality (VR) simulatie de denkfuncties beter in kaart kan brengen ten opzichte van de huidige standaard, zodat de deelname aan de werksituatie kan verbeteren. Bijvoorbeeld het onthouden van informatie of concentreren op een opdracht of het negeren van afleidende informatie. LET OP: Voor deelname aan het onderzoek mag je geen voorgeschiedenis van epilepsie hebben.

Het onderzoek bestaat uit twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak doe je een test op de computer (ongeveer 1 uur 15 min). Bij de tweede afspraak speel je de VR simulatie (ongeveer 40 min). We vragen je ook om een pen-en-papier test te doen en een vragenlijst in te vullen over je ervaring met de VR. Verder vragen we je om thuis vragenlijsten in te vullen over je activiteiten in het dagelijks leven (ongeveer 45 min). Er is ruimte voor pauze bij de afspraken, dit kun je zelf aangeven wanneer je het nodig hebt.

Als je dit onderzoek voltooid, krijg je van ons 25 euro voor je tijd.

Wil je meedoen aan dit onderzoek? Lees dan de informatiebrief om je vervolgens aan te melden.

Alvast bedankt!

Vragen over het onderzoek kun je stellen aan het onderzoeksteam. De contactgegevens staan hieronder vermeld.

Onderzoeker:

Drs. Charlotte van de Wouw

c.l.vandewouw@uu.nl

Coördinator:

Dr. Tanja Nijboer

t.c.w.nijboer@uu.nl

Betrokken vanuit Libra Revalidatie & Audiologie:

Marieken Smeets

m.smeets@libranet.nl