Direct naar inhoud

Inloopspreekuur voor en door mensen met niet aangeboren hersenletsel

Een aantal jaren geleden organiseerde het NAH Netwerk samen met ervaringsdeskundigen een Inloopspreekuur voor mensen met hersenletsel en hun mantelzorgers/naasten. Door corona is dit een tijd niet mogelijk geweest, maar op 12 oktober start het Inloopspreekuur weer.

Hersenletsel komt veel voor. Het kan ontstaan door een herseninfarct, ongeluk, hersentumor, operatie enz. Hersenletsel kan invloed hebben op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Er kunnen allerlei vragen ontstaan over hoe om te gaan met de gevolgen van hersenletsel zoals vermoeidheid, overprikkeling, geheugenproblemen, eenzaamheid, karakterveranderingen.
Soms helpt een gesprek met ervaringsdeskundigen, mensen die zelf hersenletsel hebben opgelopen of mantelzorger zijn van iemand met hersenletsel. Zij zijn getraind om anderen verder te helpen.


Luisterend oor

U kunt naar het Inloopspreekuur komen als er behoefte is aan een luisterend oor en om te praten met mensen die hebben meegemaakt hoe het is om te leven met de gevolgen van hersenletsel. U kunt er terecht voor (h)erkenning en steun maar ook voor informatie en advies. Mochten de ervaringsdeskundigen geen antwoord hebben op uw vraag dan kunnen zij u in contact brengen met professionals (regionale hersenletseldeskundigen).
Het Inloopspreekuur is bedoeld voor mensen met hersenletsel, hun naasten, vrienden en iedereen die betrokken is bij mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). U kunt zo binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig.

Vragen?

Voor vragen over het Inloopspreekuur kunt u terecht bij:

Netwerk coördinatoren van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant
Tel: 088-6330999
E-mail: informatie@nahzobrabant.nl

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is elke 2de en 4de dinsdag van de maand van 10.30 – 12.00 uur.
Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Blixembosch.
Toledolaan 2
5629 CC Eindhoven