Direct naar inhoud

Ilse van den Brand nieuwe revalidatiearts

Sinds november dit jaar werkt revalidatiearts Ilse van den Brand bij Libra Revalidatie & Audiologie op locatie Blixembosch. “Ik ben revalidatiegeneeskunde gaan doen omdat ik het fijn vind om een patiënt te begeleiden in wat een moeilijke periode is in zijn of haar leven.”

Naast het letsel staat ook de impact die het letsel heeft op het functioneren en de kwaliteit van leven centraal bij revalidatie. Ilse: ”Samen met patiënt en therapeuten datgene wat als beperkingen ervaren worden omdenken naar mogelijkheden om opnieuw een plaats te gaan innemen in de maatschappij, daar draag ik graag aan bij.”

Direct contact

Na het afronden van mijn basisopleiding in Leuven, heb ik mijn specialisatie tot revalidatiearts gevolgd bij Rijndam revalidatie in Rotterdam. Daarna heb ik enkele jaren in Turnhout gewerkt om nu hier terecht te komen. In het ziekenhuis zijn de diagnosegroepen heel breed en begeleid je patiënten voornamelijk in de acute fase, o.a. gericht op preventie van complicaties. Daarnaast heb je direct contact met de verschillende collega’s van andere disciplines.

Algemene revalidatie

Mijn specialisatie is de algemene revalidatie. Daarnaast heb ik ook een schoenenspreekuur en een technisch spreekuur in het Catharina ziekenhuis. Op locatie Blixembosch ben ik werkzaam in het team houding & beweging.