Direct naar inhoud

'High volume and high-intensity training’ voor patiënten met MS

Er is een pilot onderzoek uitgevoerd naar een trainingsmethode die we hanteren bij het behandelen van revalidanten met Multiple Sclerosis (MS). Onlangs verscheen de eerste publicatie van ‘high volume and high-intensity training’ voor patiënten met MS geschreven door collega’s van Libra R&A in samenwerking met Erasmus University Medical Centre.

Behandelaren staan voor vernieuwing en innovatie en zijn overtuigd van functionele trainingsmethoden. Zo is er onderzoek gedaan naar een trainingsmethode voor revalidanten met MS, waarbij voornamelijk de krachttraining op een unieke manier is vormgegeven. Het onderzoek richt zich op het in kaart brengen van de haalbaarheid van deze trainingsmethode, en daarnaast het in beeld brengen van vermoeidheid en enkele fysieke testen. Om de trainingsmethode verder te ontwikkelen, is er een pilot onderzoek opgezet.

Publicatie online tijdschrift

De methode en de resultaten zijn beschreven in een wetenschappelijk artikel. Dit artikel is gepubliceerd in het online tijdschrift ‘Journal of Rehabilitation Medicine – Clinical Communications’. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het artikel via onderstaande link:

https://medicaljournalssweden.se/jrm-cc/issue/view/119