Direct naar inhoud

Handbikebattle kent alleen maar winnaars

Op donderdag 22 juni vond de negende editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan met een indrukwekkende berg, ook onze eigen Libra Bikers.

Na het startschot bij de Tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse, trok een lange stoet van handbikers met hun buddies door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer naar boven. Onderweg kwamen zij loslopende koeien, het enthousiaste publiek en de verzorgingsposten tegen, maar vooral zichtzelf…. Zij legden een afstand van 20 km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Volledig op armkracht. De omstandigheden waren bijzonder gunstig dit jaar: niet te warm, droog en een fris windje.

De Libra Bikers hebben het weer fantastisch gedaan. Geen eremetaal, maar de Handbikebattle kent alleen maar winnaars. Want ga er maar aan staan!

Het team Libra Bikers eindigde op de 11e plaats, Jan Klaus werd 15e in het H3 klassement, Johnny de Bresser 9e, Sylvana van der Horst 14e en Stijn Cloin 22e in het HS klassement en Anja Arendse 4e in haar klasse.

Terugblik deelnemers

Libra Bikers Sylvana en Anja blikken kort terug.

Sylvana: Wat was het een intense week vol met mooie en gezellige momenten vol besef van dankbaarheid! De week begon op zondag met een fijne aankomst in Haus Renate. Maandag begonnen we met een pittige clinic van Jetze Plat waar ik van hemzelf goede en bruikbare tips heb gekregen voor de battle van donderdag. Dinsdag een minder pittige training waar ik óók echt van heb genoten. Woensdag lekker bijkomen en daar was ineens donderdag oftewel DE dag... de handbikebattle himself! Jeeeeetje wat een ervaring in vele aspecten... genoten, geschreeuwd, gelachen, gehuild en vooral gestreden tot het bittere eind! Onbeschrijfelijk in alles en dat ook samen met mijn fantastische team! Nu hiervan Nagenieten met een grote N en dankbaar zijn voor wat het mij allemaal gebracht heeft en zal gaan brengen!

Anja: Na maanden van voorbereidingen is de handbikebattle een feit. Wat een week heb ik achter de rug samen met mijn fietsteam, buddy en de mensen van Libra. En niet te vergeten de lieve mensen die aanwezig waren om mij te supporteren. We hebben nog getraind, maar ook feest gevierd. Ook was er ruimte om met elkaar mooie en soms ook emotionele gesprekken te voeren.

De dag van de battle was zwaar maar gelijk ook zo bijzonder om die grote berg naar boven te fietsen. Ik heb er positieve kracht uitgehaald en ben ontzettende trots op mijzelf. Deze ervaring neem ik mee en neemt niemand mij meer af.

Media

Bekijk hier enkele berichten uit de media over de Libra Bikers:

Tourspel Liempde
Nieuws over Heeze, Leende en Sterksel - Heeze-leende24
Diep gaan op grote hoogte; verslag Handbike Battle Oostenrijk - DeMooiSonenBreugelKrant

Hartelijke felicitaties allemaal voor deze mega prestatie!

Bekijk alle uitslagen: Handbikebattle - Uitslagen

De tiende editie is op donderdag 27 juni 2024.