Direct naar inhoud

Handbikebattle 2024

De Handbikebattle in Oostenrijk is ieder jaar weer een gevecht om van een reus (de berg) een dwerg te maken. De tiende editie van de handbikebattle is op donderdag 27 juni 2024. Dit jaar gaan LibraBikers Kees, Dino, Damian, Luuc, Lynn en Guus de strijd aan (en 14 andere ploegen vanuit andere revalidatiecentra) met de Kaunertalergletscher in Oostenrijk. Een strijd die vooral gaat om het verleggen van de fysieke en mentale grenzen die de deelnemers door hun beperking hebben.

‘Je kan veel meer dan je denkt’

Onder het motto ‘je kan veel meer dan je denkt’ starten de trainingen. Door de trainingen leren de deelnemers zichzelf beter kennen, maar ook de anderen. En allemaal met hetzelfde doel: de finish halen. Winnen is ondergeschikt, maar is natuurlijk wel mooi meegenomen, zeker na de successen van de afgelopen jaren.

Bewegen en sporten is een belangrijk onderdeel in het revalidatieproces. Met de trainingen hoopt Libra de deelnemers naar een gezondere en actievere leefstijl te begeleiden. Dat dat lukt is inmiddels wel duidelijk. Meer dan de helft van de handbikers blijft actief biken, anderen kiezen na de battle een andere sport. Verschillende oud-deelnemers blijven na de battle sowieso actief in het Libra Sportcentrum.

Steunt u ons?

Het streven van de begeleiders van Libra is dat iedere deelnemer zijn eigen topprestatie, dus op eigen niveau, kan neerzetten. De maanden van trainen leiden uiteindelijk tot een week met elkaar ‘knallen’ in Oostenrijk. Een fantastische en leerzame ervaring voor deelnemers en begeleiders.

Help mee om de reis, de inschrijving, de trainingen en de begeleiding mogelijk te maken!

Stort uw bijdrage op NL80 INGB 0660 6038 88
t.n.v. Stichting Vrienden van Libra o.v.v. Handbikebattle 2024

Of DONEER VIA WHYDONATE

Over de handbikeBattle

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Je kunt meedoen als deelnemer van een team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer.

Het strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Welk team en welke handbikers gaan naar huis met de fel begeerde HandbikeBattle-prijzen? Ga de strijd aan met de berg, jezelf en de tegenstanders! Tot ziens in het mooie en gastvrije Kaunertal in Oostenrijk!