Direct naar inhoud

Guus doet mee aan het VIN-programma

Na een ernstig ongeluk op 16 december 2018, raakte Guus (14) in een verminderd bewustzijn. Gelukkig kwam hij in aanmerking voor het VIN-programma van Libra R&A in Tilburg. Daar mocht hij 26 februari 2019 starten met het zeer intensieve traject.

Marike Reinders, moeder van Guus:

“Wij verbleven ondertussen in een wisselende setting in het nabij gelegen Ronald MCDonald Huis. Samen met alle betrokken behandelaars hebben we Guus geholpen om weer bij volledig bewustzijn te komen. Die eerste lach van Guus is onvergetelijk.

Om ook andere mensen te steunen in een soortgelijke situatie hebben we een website ingericht, guuspowerbrain.nl, waarop veel informatie te vinden is over alles wat Guus en wij hebben meegemaakt vanaf die 16e december en wat ons goed heeft geholpen.”

Ontwikkeling gaat door

Marike: “Ondertussen gaat het goed met Guus. Hij gaat weer naar school en doet zoveel mogelijk gewoon mee met leeftijdgenoten. Natuurlijk komen we dingen tegen waar hij moeite mee heeft. En nog steeds denken we dat hij vooruit kan gaan. Wanneer is het brein uitontwikkeld? Niemand weet dat eigenlijk.

Wij gaan in ieder geval verder met een nieuwe therapie in Amerika. We gaan zien wat dat Guus brengt. Ook hierover vind je informatie op onze website.”

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het hele verhaal van Marike over de VIN-periode van Guus.