Direct naar inhoud

Grote belangstelling voor jaarlijkse VIN-informatiemiddag

Bij de VIN komen jaarlijks veel verzoeken binnen voor rondleidingen en meer informatie over het programma Vroege intensieve neurorevalidatie. Daarom organiseren de medewerkers van de VIN jaarlijks een informatiemiddag voor geïnteresseerden. Woensdag 13 november kwamen ruim 50 medewerkers van organisaties uit ons netwerk naar locatie Leijpark voor informatie en workshops over het programma VIN.

Revalidatiearts Kim Santegoets trapte de middag af met een hartelijk welkom aan alle gasten en een presentatie over Vroege Intensieve Neurorevalidatie. Van het ontstaan tot en met de uitbreiding van de behandeling voor volwassenen en het wetenschappelijk onderzoek waar we dit jaar mee zijn gestart, alles kwam in vogelvlucht voorbij. Daarna vertelden Antonet Langermans, psychologisch medewerker en Lindy Schuurmans, activiteitentherapeut over het stimuleringsprogramma.

De rest van de middag stond in het teken van workshops. De deelnemers konden kiezen uit een boeiend programma van 8 workshops. Alle disciplines binnen de VIN kwamen aan bod. “Fysiotherapie en Ergotherapie bij bewustzijnsstoornissen’’, “Communicatie en slikken (mondzorg/eten en drinken)’’, “Systeembegeleiding en regel- en wetgeving en Transitie’’, “Ervaren en bewegen zonder zwaartekracht’’, “Amantadine versus Madopar”, “Het brein bereiken via de zintuigen’’, “kennisoverdracht naar familie, naasten en het team, begeleiding van familie en naasten’’, “Wat doe je als verpleegkundige wel/niet bij deze populatie?’’

Op de afsluitende netwerkborrel werd nog flink nagepraat en wisselden de aanwezigen ervaringen van de middag uit. Het VIN behandelteam kijkt tevreden terug op een geslaagde middag.