Direct naar inhoud

Green Deal Zorg 2.0: “Een flinke boost voor onze duurzame ambities"

De afgelopen 3 jaar werkten 23 partijen (waaronder Libra Revalidatie & Audiologie) uit regio Hart van Brabant samen aan verduurzaming in de zorg via de Green Deal Zorg 2.0.

In totaal vertegenwoordigen de deelnemende organisaties 209 zorglocaties. Het resultaat mag er zijn: de milieucertificering is gestegen van 20% naar maar liefst 80%, en duurzaamheid heeft nu een vaste plek veroverd op de agenda's van deze organisaties. De impact van de Green Deal Zorg reikt ver: van het verduurzamen van gebouwen en terreinen tot het inspireren van mensen, zowel op de werkvloer als bij de cliënten en bewoners, als ook bij het bestuur. Met deze behaalde successen in het achterhoofd, zijn alle betrokken partijen vastberaden om voort te bouwen op de resultaten via Green Deal Zorg 3.0, die nu wordt voorbereid.

De resultaten van Green Deal Zorg 2.0 in een notendop

De certificering van de deelnemende zorgorganisaties volgens de Milieuthermometer Zorg is gestegen van 20% naar 80%. Gemiddeld is er een CO2-footprintreductie van 5,6% behaald. Daarnaast zijn de CO2- monitoring en -planning van alle organisaties volgens dezelfde standaard ingericht. Nu zijn de resultaten in de regio vergelijkbaar, en is de impact meetbaar en bespreekbaar. Bij de organisaties is er een strategisch duurzaamheidsbeleid ontwikkeld en bijna overal zijn er Green Teams opgestart.

Lees meer en bekijk de eindrapportage van Green Deal Zorg 2.0