Direct naar inhoud

Geluk in Beweging Challenge 2021

Op 22, 23 en 24 september fietst voormalig wereldkampioen Rob Harmeling 1200 kilometer. Dat kun je vergelijken met 1/3 Tour de France. Samen met zijn team waaronder een aantal bekende Nederlanders organiseert hij deze fietsmarathon om geld op te halen voor mensen met een beperking op het gebied van houding en beweging. Doe ook mee!

De tocht van 1200 kilometer gaat langs veertien verschillende revalidatiecentra in Nederland, waaronder Libra. Elke dag ongeveer 400 kilometer. Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen en hindernissen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn en gewoon willen meedoen in onze samenleving.

Op dag 1, woensdag 22 september, komt de tocht langs Libra Revalidatie, locatie Blixembosch. Meer informatie hierover: https://actie.maartensfoundation.nl/route/eindhoven-denbosch

Waar doen we het voor?

Veel mensen met een lichamelijke beperking staan er na hun revalidatie in de kliniek plotseling alleen voor. De intensieve professionele zorg is weggevallen en de begeleiding daarna is over het algemeen ontoereikend. Te vaak levert dit veel frustraties op, een kras door het zelfvertrouwen en zelfs maatschappelijke isolatie. De Maartens Foundation wil dit veranderen. Om te beginnen stapt directeur Rob Harmeling met zijn team op zijn fiets om geld op te halen voor de foundation.

Wie fietsen er mee?

Naast Erben Wennemars, Michael Boogerd en de andere teamleden van Rob fietsen voormalig revalidanten, vrienden en bekenden mee. Onderweg en vanaf de revalidatiecentra sluiten zich onder andere Herman van der Zandt, Bram Tankink, Barbara Barend en handbikeverenigingen aan. Zij fietsen allemaal een deel van de route mee of dragen hun steentje bij aan grote finale op de laatste dag.

Fiets ook mee!

Wil je met Rob en zijn kernteam meefietsen? Dat kan! Er is speciaal voor jou een unieke mogelijkheid! Tijdens de Challenge is er in het peloton van Rob namelijk ruimte voor jou om mee te fietsen.

Iedereen die zich wil inzetten voor revalidanten in Nederland kan zijn eigen persoonlijke sponsors werven en met Rob in een of meerdere etappes meefietsen. Voor mensen die niet mee kunnen fietsen en Robs initiatief toch graag ondersteunen, is het mogelijk een bedrag te doneren.

Meer informatie? https://www.gelukinbeweging.nl/
Doneren of meefietsen? https://actie.maartensfoundation.nl/route/eindhoven-denbosch