Direct naar inhoud

Fitbox2Go winnaar publieksprijs Fontys TEC Expo

Op 26 juni 2019 is de eerste Fontys TEC Expo georganiseerd. Bezoekers konden zich laten inspireren door de innovatieve projecten die Fontys studenten hebben ontwikkeld. Er waren meer dan 50 innovatieve TEC projecten te bewonderen. De Fitbox2Go, één van de projecten, won dit jaar de publieksprijs!

Een mooi resultaat voor de studenten waarmee het Ir. Otten Fieldlab, onderdeel van Libra Revalidatie & Audiologie, heeft samengewerkt tijdens de afgelopen periode van TEC for Society.
Binnen Libra R&A wordt op verschillende terreinen gewerkt aan innovatie. Voor innovatie op het gebied van aangepast sporten en bewegen heeft Libra een eigen innovatie- en onderzoekplatform: het Ir. Otten Fieldlab. De samenwerking met bedrijven en opleidingen leidt tot mooie innovaties, zoals de FitBox2Go.

FitBox2Go

De FitBox2Go is een innovatief oefengereedschap ontwikkeld voor mensen met een beperking. Hiermee kunnen zij buiten de muren van een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, zorginstelling of in de thuissituatie, trainen op kracht en conditie. De bijbehorende app begeleidt gebruikers door een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma.

Meer informatie over de Fitbox2Go vindt u hier.

 

TEC for Society

De maatschappij verandert razendsnel en vraagt een meer ondernemende en nieuwsgierige houding van studenten en professionals. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, begrijpt hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Zo kan iedereen met TEC-skills een proactieve bijdrage aan een duurzame en inclusieve samenleving leveren.