Direct naar inhoud

Exposities Libra locatie Leijpark

De komende tijd zijn er weer verschillende exposities te bewonderen bij Libra R&A, locatie Leijpark. In de gangen zijn de werken van Schilderclub De Kwastjes te zien, in de Librasserie van Ineke Klinkhamer en in de nissen/zuilen de werkstukken van Wil Rijkers. Bent u nieuwsgierig naar de werken? U kunt de expositie gratis bezoeken.

De Kwastjes

Schilderclub De Kwastjes, bestaande uit: Janet Vlasblom, Anny van Kruijsbergen, Dianne Derks en Tonnie Broers exposeren de komende tijd hun werken in de gangen van locatie Leijpark.

 


Al 14 jaar komen De Kwastjes bij elkaar om samen te schilderen en te tekenen op de zolderkamer van Dianne. Ieder van hen heeft een eigen stijl van schilderen, meestal met acrylverf maar ook met aquarelverf. Soms in opdracht van familie en vrienden. Het fijne van samen schilderen is dat er een gezamenlijke passie bestaat en dat elkaars werken aangevuld kunnen worden.

We hopen dat u als bezoeker van Libra geniet van hun werken. Ze stellen het zeer op prijs als u een reactie wilt achterlaten in het gastenboek.


Ineke Klinkhamer

Ineke heeft schilderijen waarin ze veel gebruik maakt van verschillende materialen waardoor er in de beelden gelaagdheden ontstaan. Ze maakt ook veel van stof/wol gecombineerd met andere materialen, zowel schilderijen als ook niet draagbare jurken, tassen, vazen, sieraden en beelden. Verder kan Ineke steenhouwen en maakt ze vanalles van papier zoals vazen en schalen. In haar werk is veel kleur en structuur te zien. Ze exposeert ook regelmatig in musea. Hieronder wat foto’s van enkele schilderijen. De werkstukken van Ineke zijn te bekijken in de Librasserie.


Wil Rijkers

Wil Rijkers heeft in de 70er jaren op de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg de onderwijsbevoegdheden gehaald voor de vakken tekenen en handvaardigheid. Hij is daarna les gaan geven in tekenen en handvaardigheid. Later heeft hij ook de 2e graad wiskunde gehaald en les gegeven in dat vak. Naast zijn werk als docent, tekende en schilderde hij in zijn vrije tijd.

In het verleden schilderde Wil voornamelijk landschappen, stillevens en portretten in olieverf en aquarel. Daarnaast werkt hij graag in hout, waar u de werkstukken van kunt bewonderen in deze expositie.

Deze bollen zijn van diverse houtsoorten, zoals: linden, eiken, vuren en grenenhout. Bij deze bollen zie je een vlakverdeling die over de hele bol gelijkmatig verdeeld is. Soms abstract geometrisch maar soms ook met een repeterende voorstelling.

Telefoon: 013 5333917
Mail: wcjj.rijkers.nl@home.nl
Website: www.wilrijkers.nl


Bezoek expositie

Bent u nieuwsgierig naar de werken? U kunt de expositie gratis bezoeken, van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur bij Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark aan de Professor Stoltehof 3, in Tilburg. In de gangen op de begane grond. In folderbakjes bij de hoofdingang vindt u meer informatie.