Direct naar inhoud

Expositie Thea Blok

Op locatie Blixembosch is een prachtige kunstexpositie te zien van Thea Blok. Ieder kunstwerk vertelt een onuitsprekelijk verhaal en geven haar bewonderingen weer.

Zien en gezien worden

In haar leven heeft Thea Blok haar levenservaringen altijd verwerkt in haar kunst. Nieuwsgierig heeft ze vele kunstenaars gevolgd en zich laten inspireren. Thea volgde vele cursussen in schilderen, Zen-tekenen, boetseren, beeldhouwen. Zelfs het lassen van metalen is haar niet vreemd. In haar eigen galerie ‘Atelier NU’ in Beek en Donk is ook haar werk te bekijken.

Thea werkt vooral verhalend. Waar ze ook is, in haar tuin, tijdens het wandelen in de natuur, de landschappen, ze neemt waar. Ze ziet, laat zich raken en zet het om in klei, steen of verf. Je zou kunnen zeggen dat ze zich verbindt met dat wat ze wil uitbeelden. Het Zen-teken en de cursus ‘The Natural Way to Draw’ hebben haar observatiekwaliteiten bevestigd en versterkt. In zowel de natuur als de mensen: in alles ziet ze de kwetsbaarheid, maar ook de kracht om staande te blijven en tegenslagen te overwinnen.

Tijdens haar Zen-studie heeft Thea onder andere getekend in bejaardencentrum ‘De Regt’ in Beek en Donk en in Bronlaak in Oploo. In die tekeningen is goed te zien, van hoe dichtbij ze kan observeren om de essentie van de persoon te raken. “Ga je me schrijven?” vroeg éen van de oudere dames in De Regt. En eigenlijk is dat een heel goede omschrijving van wat Zen-tekenen is: het (be-)schrijven van wat je ziet.

Op dat ene moment van waarnemen. En hoe langer je naar deze tekeningen kijkt, hoe meer je waarneemt. De werken van Thea geven ook haar bewondering weer voor de vele culturen. De Japanse krijger, de keizerin, de Masai; ook hier zag ze de kracht en eigenheid van de mensen.

Als je aan Thea vraagt waarom ze deze kunst maakt, antwoordt ze: “Alles vertelt zijn onuitsprekelijke verhaal. En ik mag het zien en tekenen, uitbeelden. Het als kunstenaar ervaren van het hier en nu is een belangrijke verrijking in mijn innerlijk leven. Het maakt me nederig. En dat voelt goed. “

Kom kijken

Tot begin juni vind je een selectie van haar werk bij Libra, locatie Blixembosch. In de lange gang links van de receptie vind je een verscheidenheid aan beelden en schilderijen. In de gang van het restaurant zijn haar tekeningen en een paar schilderijen te zien. Er is een mogelijkheid tot het aanschaffen van de werken. Je bent van harte welkom om de expositie te komen bezoeken!

Meer informatie

Thea Blok heeft een eigen website: www.theablok.nl waarop ook foto’s van de totstandkoming van haar werk te zien zijn.
Je kunt haar bij vragen ook rechtstreeks mailen via theablok@kpnplanet.nl