Direct naar inhoud

Wethouder en leerlingen slaan eerste paal Kinder- en Jongerencentrum Leijpark

Veiligheidshesjes om, laarzen aan en gaan! Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Economie Bas van der Pol en leerlingen Tobias, Chayenne en Ravi sloegen op 8 februari samen de eerste paal van het nieuwe gebouw voor Onderwijscentrum Leijpark in de grond.

Bas van der Pol: “Het voelt geweldig om samen met leerlingen deze belangrijke stap voor Onderwijscentrum Leijpark te mogen zetten. Het is belangrijk dat er voor hen een fijne plek komt waar zij zich kunnen ontplooien. Het is ook een belangrijke stap voor de hoogwaardige zorgcampus waaraan ETZ met vele partners werkt. Samen werken we hard aan een duurzame en gezonde omgeving om te leren en te genezen voor iedereen.”

Minder hokjes, meer maatwerk

De school vormt samen met zorgorganisaties Libra Revalidatie en Audiologie, Siza en Amarant een Kinder- en Jongerencentrum op de nieuwe plek. Harry Hoekjen, directeur-bestuurder Onderwijscentrum Leijpark: “De start van de bouw is een heel feestelijk moment voor ons. In de nieuwbouw krijgt onze samenwerking ook een nieuwe vorm. We denken nog minder in hokjes, bieden maatwerk en kunnen leerlingen zo heel breed ondersteunen. Samen geven we leerlingen de kans hun ambities en dromen zo goed mogelijk waar te maken.”

Warm, rustig en efficiënt

In het nieuwe gebouw gaat inspelen op de behoeften van leerlingen hand in hand met efficiënt gebruik van de ruimte. Zo komt er een bijzondere scheidingswand tussen elk lokaal en de gang. Hulpmiddelen als een rolstoel vinden daarachter een plek, om rust en overzicht te houden. In de wand is zitruimte gemaakt en plek om rugzakken op te bergen en laptops op te laden. Een dakterras zorgt voor een belevingsruimte voor oudere kinderen. Jonge kinderen vinden hun plek op de begane grond, om zich veel buiten te kunnen ontwikkelen in de patio.

Het ontwerp zorgt voor geborgenheid én verbinding met de omgeving. Het kleurgebruik is zowel binnen als buiten warm en natuurlijk. Op het dak komen zonnepanelen.

Na de zomervakantie in gebruik

Na de zomervakantie trekken de leerlingen van de afdeling speciaal onderwijs en de leerlingen met een ernstig meervoudige beperking al in het nieuwe gebouw. Andere leerlingen blijven voorlopig op de huidige stek en krijgen gelukkig weer meer ruimte voor onderwijs, arbeidsvaardigheden oefenen en spelen.