Direct naar inhoud

Deelkracht Kennisfestival

Op 1 juni vond in congrescentrum Papendal het Deelkracht Kennisfestival plaats. Tijdens dit evenement werden de opbrengsten van drie jaar wetenschappelijk onderzoek en implementatie van kennis vanuit Deelkracht gedeeld met de bijna 600 bezoekers. Ook Libra was erbij, met collega’s van team ZG van zorgpaden TOS en Doof/Slechthorend.

Over Deelkracht

Onder de naam Deelkracht werken onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen samen aan één einddoel: een samenleving die ook met een zintuiglijke beperking of een TOS (TaalOntwikkelingsStoornis) toegankelijk is. Door alle informatie op 1 plek te bundelen wordt het voor ouders en professionals makkelijker en overzichtelijker om de juiste informatie te verkrijgen. Libra is een van de organisaties die al drie jaar deelnemen. Met elkaar voeren wij het door ZonMw erkende meerjarig deelsector plan uit.

Kennis delen

Op Papendal werd via posterpresentaties, krachtige en op het verbeteren van de praktijk gerichte lezingen en improvisatietheater de opgedane kennis gedeeld en ervaren. Binnen Libra zetten we de opbrengsten uit dit project in bij de diverse zorgpaden. 

Het was een leerzame, inspirerende en leuke dag. Voor zowel mensen uit de werkgroep, als ook voor mensen die er minder direct bij betrokken zijn. Er is meer inzicht verkregen in wat Deelkracht doet en hoe waardevol de samenwerking tussen alle organisaties onderling is.

Meer lezen

Op de website van Deelkracht vindt u de aftermovie, posters en andere resultaten van deze inspirerende dag: https://www.deelkracht.nl/deelkracht-kennisfestival/.