Direct naar inhoud

CZ TTM Wandeltocht

Afgelopen zaterdag 23 september hebben wij namens Livit Ottobock Care en Libra R&A met 8 oud-revalidanten deelgenomen aan de Tilburg Ten Miles wandelafstanden 3,5 miles en 2 miles. Na een wervingsronde via Livit Ottobock Care hadden we een groep enthousiaste oud-revalidanten bij elkaar gekregen die met ons de uitdaging aan wilde gaan.

Wat vroegen wij hun?

  • Aanwezigheid bij de bijeenkomsten / trainingsdagen
  • Eigen motivatie om aan je doel te werken
  • Actieve inzet in je 12-weekse trainingsschema
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het trainen
  • En vooral veel plezier en lol!

De oud-revalidanten hebben vervolgens 12 weken zelfstandig getraind middels wandelschema’s van verschillende niveaus. De wandelschema's zijn door Yorick van Hulst (fysiotherapeut) en Anne Boidin (bewegingsagoog) verzorgd.

Daarnaast hebben we twee trainingsdagen georganiseerd waarbij we met de gehele groep samen kwamen voor informatie. Ook de digitale skills hebben we bijgespijkerd zodat we Strava en WhatsApp konden gebruiken. Er zijn looptrainingen verzorgd en er is een workshop over voeding gegeven.

De start

Op zaterdag 23 september stonden er 8 deelnemers aan de start. Iedereen had een grote aanhang bij zich van supporters. Super tof om te zien hoe dit bij de mensen leefde. 6 deelnemers gingen voor de 3,5 miles en 2 deelnemers liepen de 2 miles. Alle informatie en de routekaarten werden verzorgd door Uniek Sporten Midden Brabant. Altijd een hele fijne samenwerking met de gemeente.

Om 10.30 uur gingen we met zijn allen van start. Iedereen liep op zijn eigen tempo. Als snel kwamen we het eerste obstakel tegen; een flinke trap naar beneden. Iedereen liep een mooi tempo en heeft kunnen genieten van de mooie route.

Naast het wandelen was er ook tijd om tussendoor een kopje koffie te drinken. Zoals Frans van Loon mooi zei: ‘het gaat vandaag niet om de snelheid, het mag ook nog gezellig zijn!’ Binnen 1,5 uur was de eerste loper binnen en na 3 uur hadden we de hele groep kunnen ontvangen bij de finishboog.
Alle deelnemers kregen een groots applaus van hun supporters bij binnenkomst en werden verast met bloemen en felicitaties.