Direct naar inhoud

CP-Netwerkdag – Samenwerking eerste & tweede lijn bij CP

Op woensdag 16 november 2022 organiseert CP-Net een netwerkdag met als thema Samenwerking eerste & tweede lijn bij Cerebrale Parese. We willen jullie attent maken op deze cp-netwerkdag. Jullie zijn van harte uitgenodigd om hieraan (gratis) deel te nemen.

Begin 2022 zijn CP-Net & CP Nederland gestart met een project gericht op het versterken van de samenwerking tussen de revalidatiecentra (of revalidatieafdeling van een ziekenhuis) en de eerste lijn. Zodat mensen met CP hun zorg vanuit de eerste lijn kunnen ontvangen als dat kan en vanuit een de tweede lijn als dat nodig is.

Op de CP-Netwerkdag willen we de resultaten van dit project met je delen. En willen we vooral in gesprek om elkaar te leren kennen en om samen stappen te zetten in samenwerking. De basis voor zorg op de juiste plek!

Inschrijven

Ben jij ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut, psycholoog of maatschappelijk werkende in de eerste lijn? En werk jij samen met Libra of een van de andere deelnemers of wil je graag samenwerken? Dan ben je van harte welkom!

Voor inschrijving klik op deze link

inschrijven

Voor meer informatie, bekijk de praktische informatie en het voorlopige programma

Over CP-Net

Sinds ongeveer 10 jaar bestaat CP-Net. CP-Net richt zich primair op zorgprofessionals. Op dit moment zijn ruim 20 revalidatiecentra en ziekenhuizen/UMC’s bij het landelijke netwerk van CP-Net aangesloten. Meer dan 60 zorgprofessionals van deze organisaties zijn als knowledge broker actief. Zij wisselen via CP-Net kennis en ervaring uit met collega-zorgprofessionals, onderzoekers en mensen met CP om zo de zorg voor mensen met CP te verbeteren.

Knowledge brokers vormen de link tussen de behandelteams in de eigen organisatie en andere deelnemende zorgprofessionals, onderzoekers en mensen met CP elders in het land. Zo verbinden zij de wetenschappelijke kennis en de werkvloer met elkaar. De belangrijkste taak van de knowledge brokers is stimuleren, motiveren en toerusten van collega’s om deze kennis te implementeren.