Direct naar inhoud

Anita haalt de top!

Anita heeft al jaren MS. Dit jaar deed zij iets uitzonderlijks en maakte zij haar droom waar. Op haar Side by Side fiets behaalde zij de top van de Grand Ballon in Frankrijk. Een top van maar liefst 1325 meter. Anita was enthousiast geraakt door een verhaal van haar behandelaar bij Libra Revalidatie & Audiologie.

Hij was vorig jaar met een groep revalidanten en vrijwilligers naar Frankrijk afgereisd om de Mont Ventoux te beklimmen. En dat wilde Anita dus ook wel.

Na een periode van hard trainen, onder begeleiding van Libra R&A, was Anita er eind mei klaar voor om de Grand Ballon te trotseren (dit jaar dus niet de Mont Ventoux, maar de Grand Ballon). Een tocht van in totaal 25 km met een pittige klim van 18 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 % en max. zelfs 9,8%. Op de top hebben begeleiders, familie en vrienden Anita onder luid gejoel en geklap binnengehaald. Een ontroerend moment voor iedereen. De reis naar de top inclusief alle voorbereidingen was een geweldige ervaring die de betrokkenen niet snel zullen vergeten én Anita zeker niet!

Het team

Anita is begeleid door een team van 5 mensen, 2 fysiotherapeuten, 1 bewegingsagoog, 1 verpleger en iemand voor technische ondersteuning. Er gingen ook twee vriendinnen van haar mee die ze ontmoet heeft bij Libra R&A. De totale groep waar Anita deel van uitmaakte bestond uit 35 deelnemers, het merendeel van de groep heeft bij Libra Revalidatie in Tilburg (locatie Leijpark) gerevalideerd.

Het evenement

Het evenement is een vrijblijvend gebeuren. Iedere deelnemer traint voor zichzelf, regelt zijn of haar eigen onderkomen en bepaalt zelf de duur van de vakantie. Anita had een oproep gedaan via facebook en zo heeft zij de extra kosten van haar reis makkelijk kunnen betalen. Zij heeft daardoor een Side by Side fiets, een fiets met aan de ene kant trapperaandrijving en aan de andere kant handbike-aandrijving, kunnen regelen. En een aangepaste camper waar de rolstoel in kan en een lift aanwezig is om in bed gelegd te worden.

Tijdens dit evenement is ook geld opgehaald. De opbrengsten zijn naar OMNI Sportief Tilburg gegaan.

 

Meer info, foto’s en video's

facebook.com/Anitahaaltdetop

facebook.com/metfrankomhoog/

Bekijk hier de video van de aankomst van Anita op de top.