Direct naar inhoud

Mariëlle Lowes, hart/longprogramma

Mariëlle knapte niet op na behandeling in het ziekenhuis. De cardioloog verwees haar naar het hart/longprogramma van Libra Revalidatie. Mariëlle vertelt haar verhaal:

‘Na een behandeling in het ziekenhuis voor hartritmestoornissen en daarna een ruiterembolie was bij mij de fut eruit. Mijn omgeving herkende mij niet meer. Waar is de vrolijke actieve Mariëlle gebleven? Ik kon het werk en de zorg voor mijn gezin niet meer aan en kreeg paniekaanvallen. De cardioloog vond geen lichamelijke oorzaken en verwees mij naar Libra Revalidatie. Dat was mijn redding en eigenlijk vind ik dat iedereen een keer zou moeten revalideren. Wat een eye-opener! Ik kwam down en depressief binnen, was moe en had geen vertrouwen meer in mijn lichaam. En kijk hoe ik er nu bij zit; ik ben een ander mens geworden.

Het hart/longprogramma

Tijdens het programma kreeg ik te maken met verschillende disciplines. Mijn gehele ‘zijn’ werd onder de loep genomen. Zo kwam ik onder andere bij de psycholoog. Zij constateerde dat ik een vorm van PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) had en behandelde mij met EMDR*. Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Het was heel bijzonder hoe goed dat bij mij werkte. Na enkele behandelingen loste de somberheid op als sneeuw voor de zon. Een ander onderdeel was sport en spel om conditie en kracht op te bouwen. Dat gebeurde in de groep. Heel gezellig zo met zijn allen. We hadden een hecht clubje, konden verhalen delen en waren er voor elkaar.

Veranderen

Door het volgen van het programma leerde ik anders naar mezelf kijken én kreeg ik een andere mindset. Vroeger was ik heel druk en wilde ik veel. Nu heb ik meer rust en zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik kan de dingen beter loslaten. Waarom zou ik altijd alleen het huishouden doen? We wonen hier toch met zijn allen. Hierdoor kan ik meer genieten van het leven. Afgelopen januari ben ik 50 geworden. Ik heb het wel 4 x gevierd. Mijn omgeving heeft mij tijdens deze periode enorm gesteund en vindt dat ik sterker ben teruggekomen dan ik was. Langzamerhand krijg ik weer interesse in andere mensen en kan ik de wereld weer aan.

*Voor meer informatie kijk op: https://www.emdr.nl/wat-is-emdr/

"Ik ben echt iedereen dankbaar die hieraan heeft bijgedragen."