Direct naar inhoud

Ingrid, deelnemer Handbikebattle

Toen ik na de ziekenhuisbehandeling bij Libra R&A op locatie Leijpark revalideerde, ontdekte ik de kracht van het handbiken. Na een training handbiken voel ik me beter en krachtiger, ook mentaal. Ik vind het heerlijk om er vol tegenaan te gaan.

Ik was zwanger van mijn derde kindje en stond vol in het leven totdat er uitgezaaide huidkanker bij me werd geconstateerd. Mijn wereld stortte in. Ons ongeboren kindje zijn we verloren en mijn rechterbeen is volledig geamputeerd. De immuuntherapie in het Radboud Ziekenhuis sloeg gelukkig goed aan. Toen ik daarna bij Libra R&A op locatie Leijpark revalideerde, ontdekte ik de kracht van het handbiken.

Librabikers
Na een training handbiken voel ik me beter en krachtiger, ook mentaal. Ik vind het heerlijk om er vol tegenaan te gaan. Daarom neem ik deel aan het team ‘De Libra Bikers’ om samen de Handbikebattle 2017 in Oostenrijk te gaan doen. Ik wil er helemaal voor gaan en train iedere dag zelfstandig en volg de groepstraining van ons team bij het Sportcentrum van Libra in Eindhoven.

Handbikebattle 2017
Het team ‘De Libra Bikers’ bestaat uit zes deelnemers ieder met een eigen beperking. Elke deelnemer heeft een eigen buddy. Deze buddy is onze persoonlijke coach en geeft ons de nodige steun tijdens de beklimming, want het is echt heel zwaar! De tocht op de Kaunertal Gletsjer heeft een lengte van 20,2 km, een hoogteverschil van 865 meter en een stijgingspercentage van af en toe 16 %. We mogen er zes uur over doen maar ik wil het in drie tot vier uur halen.

Samen
Maar dit alles doe ik niet alleen. Ik heb de steun van mijn buddy, mijn team en mijn lieve familie en vrienden die mij bovenop de berg gaan opwachten. En natuurlijk de 100 andere deelnemers met hun buddy’s. We gaan er met zijn allen op 22 juni een fantastische ervaring van maken.

Zes jaar geleden dachten de artsen dat ik nog maar een jaar zou leven en na mijn beenamputatie dacht ikzelf dat ik alleen nog maar op de bank zou zitten. Nou niets is minder waar. Ik ben weer helemaal terug, ik kan nu weer vooruitkijken en volop genieten!! Misschien wel beter dan ooit.

Ingrid in de Media
Waalwijk Nieuws
De Maasroute

 

 

 

"De tocht op de Kaunertal Gletsjer heeft een lengte van 20,2 km, een hoogteverschil van 865 meter en een stijgingspercentage van af en toe 16 %. We mogen er 6 uur over doen maar ik wil het in 3 tot 4 uur halen."