Direct naar inhoud

Kees den Hoed, revalidant

Kees was een fanatiek liefhebber van lange afstand lopen. Hij had al drie hele marathons uitgelopen en 63 halve marathons op zijn naam staan.

"Mijn plan was om vanaf januari 2005 elke maand een halve marathon te gaan lopen, maar in februari 2005 viel ik om en heb ik vier maanden in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie gerevalideerd." Hardlopen leek geen optie meer. "Het was echt mijn passie, maar onderzoeken of dit weer mogelijk was, wilde ik onbewust niet. Ik had het toen niet aangekund als dat doek definitief zou vallen."

Eind vorig jaar trok hij de stoute schoenen aan en vroeg hulp van Libra fysiotherapeut Wouter Hoens om te onderzoeken of hardlopen nog mogelijk was.

Heerlijk hardlopen

Stapsgewijs en doelgericht is hij onder begeleiding van Wouter begonnen. In eerste instantie op de loopband in een soort tuig, vervolgens in de sporthal en inmiddels ook op straat.

"“Alle kennis en ervaring komen weer terug en daar heb ik veel profijt van. Ik loop weer hard en vind het heerlijk. Dat is mijn belangrijkste doel. Een marathon hoef ik niet per se meer te lopen.”"