Direct naar inhoud

Eugenie van Huijgevoort, amputatie been

In 2017 werd bij Eugenie baarmoederhalskanker geconstateerd. Hiervoor kreeg zij bestraling en chemotherapie. Helaas reageerde haar lichaam anders dan was voorzien en kreeg ze een acute vaatafsluiting in haar linkerbeen. Ze raakte haar been kwijt, eerst onder de knie, later boven de knie. Eugenie revalideerde bij Libra locatie Leijpark in Tilburg. Zij is zeer te spreken over haar behandelteam.

Eugenie: “Na de eerste amputatie van het onderbeen, voelde ik me helemaal niet goed. Mijn knie stond gebogen en ik kreeg hem met geen mogelijkheid recht. Later bleek er ook een vaatafsluiting in mijn knie te zitten en is mijn been alsnog boven mijn knie geamputeerd. Vanaf het moment dat ik wakker werd na de 2e operatie wist ik; ‘ik ben er weer, het zit nu goed’.”

We gaan er tegenaan

Eugenie: “Vanaf het begin van revalidatie ben ik er volop in gegaan. Ik had een fijn team om mij heen, ze waren niet te flauw. Onder het motto ‘Als jij het wil, zorgen wij dat het lukt’, zijn we met elkaar aan de slag gegaan. Daarnaast werd ik gesteund door een fijn groepje familie en vrienden. Mijn motto is: ‘Ik ga alles weer doen wat ik voor de amputatie ook deed. Ik laat me niet tegenhouden’.”

Ik wil weer hardlopen

Eugenie: “Vorig jaar in september 2020 stimuleerde Libra en Livit Orthopedie mij om het hardlopen weer op te pakken bij een atletiekvereniging met een speciale prothesegroep. Dat doe ik nu. Ik wil dolgraag rennen met een speciale blade-prothese. Dat rent veel makkelijker maar hij is wel prijzig. Daar heb ik wat hulp bij nodig. Maar ik weet zeker dat het gaat lukken. Ik kan bijna niet wachten.”

"Vanaf het begin van revalidatie ben ik er volop in gegaan. Ik had een fijn team om mij heen, ze waren niet te flauw. Onder het motto ‘Als jij het wil, zorgen wij dat het lukt’, zijn we met elkaar aan de slag gegaan."