Direct naar inhoud

Proefpersonen gezocht: Terugkeer naar werk na niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Libra is in een samenwerkingsproject een onderzoek gestart naar het gebruik van Virtual Reality als aanvulling op de cognitieve diagnostiek na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij jongeren/jongvolwassenen.

Het doel

Verbeterde diagnostiek leidt tot meer passend werk voor mensen met een beperking en daarmee tot een inclusievere samenleving en een vermindering van de inkomensongelijkheid die vaak ontstaat na hersenletsel.

Binnen de arbeids(re-)integratie staat de doelgroep jongeren en jongvolwassenen met hersenletsel bekend als ‘moeilijkst te bemiddelen’. De overgang van een opleiding (die vaak door de gevolgen van het hersenletsel niet of op een lager niveau wordt afgerond) naar werk lukt veelal niet.

Libra R&A, Amarant, OCL Leijpark en de Universiteit van Utrecht zijn een onderzoek gestart om het proces van arbeidsre-integratie te verbeteren. Hierbij wordt het gebruik van Virtual Reality onderzocht als aanvulling op de cognitieve diagnostiek na niet-aangeboren hersenletsel bij jongeren/jongvolwassenen. Er is een duidelijke urgentie om tot betere diagnostiek te komen en hier zijn proefpersonen voor nodig.

Proefpersonen gezocht

Om het onderzoek te laten slagen zijn we op zoek naar jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De vergoeding voor deelname aan het onderzoek is €25,-. Het onderzoek wordt uitgevoerd bij Libra locatie Blixembosch of bij de Universiteit van Utrecht.

Bekijk hier de informatiebrief voor meer informatie over het onderzoek.