Direct naar inhoud

Ridders - en prinsessengroep

Heeft u kind Unilaterale cerebrale parese van de bovenste ledematen, zult u merken dat uw zoon of dochter in het dagelijks leven vooral de ‘goede’ arm gebruikt. Om te voorkomen dat de het functioneren aangedane arm niet verbeterd, of zelfs verslechterd, is het goed om uw kind te stimuleren zijn of haar aangedane arm wél te gebruiken.

Uw zoon of dochter wordt ridder of prinses in de speciale behandelgroep waar de focus ligt op het gebruiken van de aangedane arm. De ‘goede’ arm wordt vastgezet, bijvoorbeeld door een doek, waardoor de aangedane arm gebruikt moet worden. De ridders en prinsessen worden hierbij door een professionele ergotherapeut en fysiotherapeut op een speelse manier gemotiveerd.

Praktische informatie

De Ridders- en prinsessengroep is bedoeld voor kinderen tussen de drie en acht jaar met een unilaterale parese of plexuslaesie. Om deel te kunnen nemen moet uw kind bekend zijn bij één van de revalidatieartsen van Libra Revalidatie & Audiologie.

Voor deze behandeling komt uw zoon of dochter ongeveer twaalf weken lang tweemaal per week naar de Ridders- en prinsessengroep op locatie Blixembosch. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.

Meer informatie