Direct naar inhoud

Praatjesmakers

Praatjesmakers is een groepstraining voor kinderen met ruimtelijk-visuele problemen. Deze kinderen kunnen zich beter uitdrukken met woorden dan met handelingen.

Ruimtelijk-visuele problemen van uw kind kunnen zich uitten in bijvoorbeeld het niet goed kunnen zien van verschillen tussen vormen en letters. Hierdoor kan schrijven lastig zijn. Ook kan het zich uiten in onhandig gedrag en moeite hebben met aan- en uitkleden. Dit alles kan leiden tot problemen bij het aanleren van vaardigheden op school of het uitvoeren van taken thuis. Vaak hangen ruimtelijk-visuele problemen samen met motorische problemen.

Training

Met de groepstraining Praatjesmakers leren we uw kind hoe hij of zij beter om kan gaan met zijn of haar zwakkere visuele kant door juist gebruik te maken van hun sterke verbale kant en te verwoorden en benoemen wat ze zien. Vervolgens leren zij hoe ze deze methode bewust kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld op school of thuis. De training bestaat uit allerlei spelvormen en wordt gegeven in een groep van 4 tot 6 kinderen.

Praktische informatie

De training duurt ongeveer 22 weken en wordt verzorgd door 2 therapeuten. Ieder schooljaar starten nieuwe groepen. Voor aanvang van de groepstraining wordt uw kind uitgenodigd voor een individuele test. Uw kind komt één keer per week naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark voor een training van telkens 45 minuten. De vorderingen worden met u en met de leerkrachten besproken.

Verwijzing

De revalidatiearts dient de aanvraag voor deelname aan Praatjesmakers in. Is uw kind nog niet bij ons bekend, vraag uw huisarts dan om een verwijsbrief en maak een afspraak bij het medisch secretariaat via telefoonnummer 088 - 31 32 000.