Direct naar inhoud

Voor wie

Onze tinnitus behandeling is voor mensen bij wie de aandoening zo belastend is dat zij in hun dagelijks functioneren beperkt worden. Komt u bij ons in behandeling dan gaan we samen werken aan de manier waarop uw brein reageert op de tinnitusgeluiden. Hierdoor zal de overlast die u daarvan ondervindt, afnemen. Deze gespecialiseerde behandeling met cognitieve gedragstherapietechnieken is bewezen effectief. De behandeling wordt altijd op de individuele behoefte afgestemd. Het tempo en de intensiteit van de behandeling verschillen dus van patiënt tot patiënt. Het uiteindelijke doel is dat uw tinnitusklachten en de negatieve emoties over tinnitus aantoonbaar verminderen.

Een voorwaarde voor het volgen van het intensievere tweede deel is een goede beheersing van de Nederlandse taal. Deze voorwaarde stellen we omdat de therapievormen zijn gericht op onder andere gedragsverandering. Het kunnen geven van goede uitleg en vlotte interactie met de cliënt is een essentieel onderdeel bij deze behandeling. Het niet goed beheersen van de Nederlandse taal zou het verloop van de oefeningen tijdens de therapiesessies te veel beperken.

Een gespecialiseerd team onderzoekt met u welke beperkingen u tegenkomt, welke problemen dit voor u oplevert en hoe die problemen opgelost kunnen worden. De uitkomsten hiervan nemen we op in het behandelplan. Dit behandelplan bij Libra is altijd op maat gemaakt. De daarop volgende behandeling vindt plaats in groepen, ingedeeld op basis van ervaren last.

Ook het doel van uw tinnitusbehandeling omschrijven we. Dit kan betrekking hebben op concentratie- en slaapproblemen, angst, somberheid en vermoeidheid, maar ook op communicatie of werk en vrije tijd. Tot slot beschrijft het plan hoe u met de behandelaars gaat werken en hoe vaak en gedurende welke periode u bepaalde therapieën gaat volgen.