Direct naar inhoud

Carlita Rossou, bedrijfsarts

"Ik ervaar korte lijnen, ze denken mee en we gaan samen op zoek naar oplossingen voor de cliënt."

Wat heeft u voor ervaring met Libra Arbeidsexpertise?

Sinds 2001 heb ik regelmatig contact met Libra Arbeidsexpertise, vooral over en voor mensen met NAH (Niet-Aangeboren-Hersenletsel). Wat ik heel prettig vind van het samenwerken met Libra is dat ze constructief zijn. Ik ervaar korte lijnen, ze denken mee en we gaan samen op zoek naar oplossingen voor de klant, want die staat centraal. "We stomen als het ware samen op".

Onzichtbaar

Je moet niet vergeten dat het voor klanten heel zwaar is om te accepteren dat er na hun NAH echt iets veranderd is in hun leven. Het is vaak niet te zien, er zit geen pleister op. Maar er is wel degelijk iets gebeurd. Soms overschatten mensen zichzelf, ervaren onvermogen of merken dat ze minder aankunnen. Dan is het goed om te differentiëren, wat zit in de klant zelf en wat wordt veroorzaakt door zijn ziekte of aandoening.

Daarvoor kunnen we Libra Arbeidsexpertise inzetten. Met bepaalde testen (o.a. Melba) brengen zij de cognitie en belastbaarheid in kaart, ondersteund met de nodige cijfers. Zo krijgen we een goed beeld van wat een klant nog wel kan.

Aan de hand hiervan ontwikkelen we dan samen een plan. Het kan zijn dat er aanpassingen nodig zijn op de werkvloer, coaching van de klant maar ook begeleiding van de werkgever zelf. De jobcoaches van Libra Arbeidsexpertise geven deze coaching heel zorgvuldig en stemmen dit goed af met mij.

Laatst had ik een hoogopgeleide vrouw van begin 40. Na haar NAH had zij er veel moeite mee om te accepteren dat ze een stapje terug moest doen. Dan is het heel fijn om samen met Libra Arbeidsexpertise daarin op te trekken, zodat zij haar talenten weer ten volle kan inzetten.