Direct naar inhoud

Expositie Francy van Coolegem

Van eind januari tot eind april exposeert Francy van Coolegem haar schilderijen op locatie Blixembosch.

Francy schildert haar gevoelens op het doek. Daarbij zijn kleuren belangrijk en volgt ze al schilderend zoveel mogelijk haar intuïtie. Soms zijn haar verbeeldingen abstract en soms figuratief en buitelen de vormen en kleuren om, op en door elkaar. Francy richt zich niet op één stijl. Zij kijkt wat haar op dat moment interesseert en is veelzijdig. 

Over Francy zelf
Francy begon in 1999 met aquarelleren in de Muzerije van Rosmalen. Na enige tijd is zij overgestapt naar het schilderen met acrylverf. Een andere wereld openbaarde zich. De uitdaging vind ze in het onderzoeken en ontdekken van de mogelijkheden van dit materiaal; laag over laag glaceren, dekkend en transparant schilderen, vlotte penseelstreken neerzetten.

In het dagelijks leven werkt Francy als maatschappelijk werker bij Libra R&A en begeleid mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking om hun leven weer zo goed mogelijk op te pakken.

Bezoek de expositie
De expositie is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Bezoekadres: Libra R&A locatie Blixembosch, Toledolaan 2, 5629 CC Eindhoven, in de gangen op de begane grond. Bij het tafeltje links in de hoofdgang is meer informatie over de expositie te vinden. De werken zijn te koop. De exposities wisselen drie tot vier keer per jaar.