11 januari 2018

Week van het Oorsuizen: Hoe klink jij?

Van 5 - 9 februari is het weer de Week van het Oorsuizen. Een week waarin de Stichting Hoormij extra aandacht geeft aan en vraagt voor tinnitus of oorsuizen. Ook wordt in deze week bekend gemaakt wie de tweejaarlijkse scriptieprijs heeft gewonnen. Dit jaar is het thema: ‘Hoe klink jij?’

In ons land hebben ruim 1 miljoen mensen een vorm van tinnitus. Dat aantal neemt de laatste jaren toe, vooral onder jongeren. Mensen die een constante piep, suis of fluit horen, hebben vaak moeite om aan anderen uit te leggen wat ze nu precies horen. Tijdens de Week van het oorsuizen 2018 kan iedereen op de speciale actiepagina van Stichting Hoormij met eigen oren horen hoe tinnitus klinkt. Voor meer begrip in de omgeving en om je minder eenzaam te voelen met deze onzichtbare aandoening.


Scriptieprijs

Tijdens deze Week van het Oorsuizen 2018 wordt ook bekend gemaakt wie de allereerste scriptieprijs heeft gewonnen. Dankzij ene legaat mag Stichting Hoormij de komende tien jaar elke twee jaar een prijs uitreiken voor een masterscriptie op het gebied van tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). De student met de beste scriptie ontvangt een geldbedrag van 2.000 euro en een oorkonde.


Blijf op de hoogte

In de Week van het Oorsuizen komen diverse onderwerpen aan bod komen. Zoals: wat is tinnitus, ervaringsverhalen, hulpverlening en preventie (jongeren & gehoorschade). Op de website van Stichting Hoormij vind je in de aanloop naar de Week van het Oorsuizen regelmatig nieuws rondom de Week van het Oorsuizen.