19 november 2018

Schone handen werken beter

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: handhygiëne is het allerbelangrijkste als het gaat om voorkomen van besmetting met ziektekiemen. Tijdens de week van de patiëntveiligheid, van 19 t/m 25 november, brengen we binnen Libra R&A handhygiëne nog eens extra onder de aandacht ‘Hoe en op welk moment reinig je je handen?’.

Deze week geven de ambassadeurs infectiepreventie uitleg over handhygiëne. Ze laten zien wat de juiste manier is om handen te reinigen en op welke momenten je dat doet. Met de blauwe UV-lamp is te zien welk deel van de handen schoon is en welk deel niet. Een leuke manier om inzichtelijk te maken wat eventueel op de handen achterblijft, ondanks desinfecteren. 

Vervoersmiddel voor bacteriën
Waarom zijn schone handen zo belangrijk? Per dag overlijden wereldwijd duizenden mensen aan infecties. Handen zijn een vervoersmiddel voor ziekteverwekkende bacteriën. Handhygiëne is daarom de meest effectieve manier om verspreiding te verminderen en daarmee infecties te voorkomen.

Patiëntveiligheid
Bij Libra R&A staat patiëntveiligheid hoog in het vaandel. Wij werken aan een veilige behandel- en werkomgeving zodat patiënten erop kunnen vertrouwen dat ze in goede - en schone - handen zijn.