08 september 2017

Libra R&A in HersenMagazine

In het themanummer ‘Prikkels’ van HersenMagazine staat een mooi interview met Kim Santegoets, revalidatiearts, over Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN).

Het themanummer ‘Prikkels’ van HersenMagazine gaat in op datgene wat we met onze zintuigen ervaren. En hoe onze hersenen prikkels verwerken, of wat daarbij mis kan gaan. In het magazine een interview met Kim Santegoets, revalidatiearts van Libra Revalidatie & Audiologie, en een antwoord op de vraag hoe ze de toekomst van haar werkgebied ziet.  

Hoe ziet Kim Santegoets, revalidatiearts van Libra R&A, de toekomst van haar werkgebied?
‘Als ik kijk naar de leeftijdsgrens van vijfentwintig jaar, dan hoop ik dat we die in de toekomst kunnen oprekken. Dat zou mooi zijn, want de verwachting is dat mensen boven de vijfentwintig een grotere kans maken op herstel omdat in hun hersenen al bekende bewegingspatronen zijn ingesleten, in tegenstelling tot kleine kinderen. Die patronen zijn gemakkelijker weer aan te spreken om het bewustzijn te verhogen. Ik hoop dat we binnen de komende vijf jaar ook voor deze groep van waarde kunnen zijn. De therapie zelf uitbreiden is niet zinvol en minder therapie kan juist een negatief effect hebben op het herstel. Wat betreft de inhoud staat alles dus als een huis, het gaat ons er meer om de doelgroep te verbreden.’ 

Bekijk het magazine hier.