24 mei 2016

Er is nog plaats in de NAH zwemgroepen

In maart zijn de nieuwe zwemgroepen speciaal voor mensen met NAH opgestart. Zowel in Tilburg als Eindhoven is nog plaats en kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden.

Het Sportcentrum van Libra R&A beschikt, zowel in Tilburg als in Eindhoven, over een aangepast zwembad met een verstelbare bodem, een hydraulische tillift en extra verwarmd water. De zwembaden zijn gemakkelijk toegankelijk en hebben aangepaste kleedruimten en douches.

Prikkelarm

De nieuwe NAH zwemgroepen zijn anders dan de gangbare zwemgroepen van het Sportcentrum. Zo wordt er rekening gehouden met de prikkels die deelnemers met NAH kunnen verwerken. Dat kan zijn op gebied van geluid, maar ook beeld. Begeleiding is mogelijk door deskundige bewegingsagogen, maar mensen kunnen op verzoek ook zelf een begeleider in het bad meenemen.

Aanmelden

Deelnemers worden lid van het Sportcentrum tegen de geldende tarieven van het Sportcentrum. Aanmelden kan via een aanmeldformulier.

Edwin van der Sar Foundation

Deze nieuwe zwemgroepen zijn een initiatief van de Edwin van der Sar Foundation. De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met NAH. Zij initieert, stimuleert en ondersteunt organisaties bij het opzetten ervan.