15 mei 2018

Ben jij de nieuwe Traffic Informer?

Traffic Informers (TI) zijn mensen zoals jij en ik die door een verkeersongeval een blijvende enkelvoudige of meervoudige beperking hebben opgelopen. Als verkeersslachtoffer geven zij voorlichting op middelbare scholen en hogere beroepsopleidingen. Iets voor jou?

Traffic Informers doen dit door hun ervaringen en levensverhaal te vertellen aan jongeren in de doelgroep van 15 tot 25 jaar.

Bewustwording - gedragsverandering.
Door het contact tussen TI en deelnemer ontstaat een interactie waarbij het bewustzijn van de deelnemer in gang wordt gezet. Door het in gang zetten van bewustwording ontstaat een nieuwe situatie met als doel een interne gedragsverandering bij de deelnemer te ontwikkelen. Deze verandering geeft een aangepast zelfinzicht bij de doelgroep over hun eigen verkeersveiligheid en de mogelijkheid om daar zelf invloed op uit te oefenen.

Gastles TI.
In de praktijk geven TI's gastlessen waarin ze op geheel eigen wijze hun levensverhaal presenteren aan een klas van ongeveer 25 deelnemers. Door vanuit je eigen kracht jouw ervaring te delen met anderen zou het zo maar kunnen zijn dat je anderen behoedt voor wat jou ooit is overkomen. Want overkomen kan het iedereen!

Jij als ervaringsdeskundige?
Niemand weet beter hoe het is om te revalideren na een verkeersongeval als het slachtoffer zelf. Bovendien is ieder mens uniek en staat ook de revalidatie en verwerking van ieder trauma op zichzelf. Als jij je tijdens of na een revalidatie afvraagt hoe jouw toekomst er mogelijk uit kan gaan zien en je weer graag zelf het initiatief in handen wilt nemen om aan jouw toekomst te werken. Dan nodigen wij je uit om met ons in gesprek te gaan. Neem gerust contact met ons op. Alle TI's maken onderdeel uit van een gezellig team.  

Word jij de nieuwe TI en daarmee de belangrijke ander voor elke jeugdige verkeersdeelnemer!?

Neem contact op
Het projectbureau van de Traffic Informers is in handen van verkeersadviesbureau VanSchijndelAdvies (VSA). Hier kunt u zich aanmelden en zij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor nadere kennismaking. Neem contact op via de contactgegevens.

Contactgegevens