23 maart 2022 | Tilburg, locatie Leijpark

Libra Fit & Fun dag

De ‘Libra FIT & FUN dag’ is een sportevenement speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Tijdens deze dag ervaren ze hoe leuk sporten is door deelname aan diverse sportclinics!

De Libra Fit & Fun dag’ organiseren we samen met Willem II betrokken op onze locatie Leijpark in Tilburg. Elk jaar sporten de selectiespelers van Willem II weer vrolijk mee. Ze proberen de kinderen te stimuleren om te sporten met de centrale boodschap dat sporten voor iedereen is. Plezier tijdens sporten en bewegen is namelijk niet voor ieder kind of jongere zo vanzelfsprekend. Voor veel kinderen en jongeren met een beperking is sporten vaak lastiger dan voor anderen. Om deze reden hebben Libra Revalidatie & Audiologie en Willem II een speciale sportdag in het leven geroepen, waarbij het plezier centraal staat.

Sportieve clinics
De kinderen en jongeren staan voor een bomvolle middag vol met leuke activiteiten. De aanwezige spelers van Willem II doen ook daadwerkelijk mee met de sportieve clinics. Samen met de kinderen en jongeren nemen ze deel aan verschillende spellen als rolstoelbasketbal, tafeltennis en voetbal. Maar niet voordat de kinderen en jongeren lekker hebben geluncht met hun favoriete voetbalspelers en ze een gezamenlijke warming-up hebben gedaan. Een goede voorbereiding is namelijk van groot belang!

Eyeopener
Voor veel kinderen en jongeren is deze dag een eyeopener én een opstap naar een sportvereniging in de buurt. Dat sporten voor deze kinderen en jongeren lastiger blijkt dan voor anderen, wil niet zeggen dat zij geen mogelijkheid hebben tot sporten. In de regio Tilburg zijn namelijk genoeg sportverenigingen die leden met een beperking met open armen ontvangen. De verenigingen krijgen op de Libra Fit & Fun dag daarom ook de gelegenheid om zich voor deze kinderen en jongeren zich van hun beste kant te laten zien. 

Op woensdag 23 maart 2022 is het alweer de 7e keer dat we de ‘Libra Fit & Fun dag’ in Tilburg organiseren. Wil je op een leuke manier kennismaken met verschillende sporten, schrijf je dan snel hieronder in voor de Libra Fit & Fun dag 2021! Aan deze dag kunnen maximaal 70 kinderen deelnemen, in de leeftijdscategorie 5 t/m 20 jaar. Broertjes en/of zusjes zijn ook van harte welkom!

LET OP: het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Meer informatie

Voor vragen of informatie kun je mailen naar fitenfun@libranet.nl

Aftermovies 2019