Unilaterale parese

Wat is Unilaterale Parese

Unilaterale parese is een vorm van Cerebrale parese, waarbij alleen de rechter- of linkerkant is aangedaan door de hersenbeschadiging. De beschadiging in de hersenen zorgt ervoor dat een houdings- en/of bewegingsstoornis ontstaat aan één kant van het lichaam.

Hierdoor kunnen problemen ontstaan met bijvoorbeeld lopen, samenwerken van de handen en jezelf verzorgen. Daarnaast kunnen er problemen zijn bij leren, voelen, horen, gedrag. Ook Epelepsie komt voor.

Behandeling bij Unilaterale parese

Net als bij revalidatie voor Cerebrale Parese richten we ons bij de revalidatie van Unilaterale parese op het bereiken van een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Unilaterale parese zorgt ervoor dat een deel van het lichaam beter functioneert dan het deel dat is aangedaan door de hersenbeschadiging.

In onze speciale Ridders- en prinsessengroep worden deze kinderen gestimuleerd om hun aangedane lichaamsdeel te gebruiken.

Ridders- en prinsessengroep

Voor meer informatie over behandeling bij Libra Revalidatie, bijvoorbeeld hoe een plan wordt opgesteld of wie uw kind gaat behandelen, kunt u terecht op de pagina begeleiding.